Bättre vardagsmiljö: Spara plastkassar med Cheap Monday

En sak som kan ge lite vardagsångest är alla dessa plastkassar som går åt när man handlar mat. Bästa botemedlet är en egen kasse. Cheap Monday gör en skön tygkasse som är precis lagom stor för några dagars inköp. Nu tänkte vi ge alla vardagsmiljöhjältar en chans att vinna en. Känner vi oss rätt lägger vi säkert ner ett ex av vår andra bok i kassen också (Sociala? Medier? En antologi om en ny tid.) Dela med dig av ditt bästa vardagsmiljötips i kommentarsfältet så kanske det blir du som vinner. Vi tävlar augusti ut.

5 thoughts on “Bättre vardagsmiljö: Spara plastkassar med Cheap Monday

 1. Jenny

  Lågenergilampor, miljömärkta apparater (tvättmaskin, kyl, frys m.m.), sopsortering och en ”Reklam, nej tack”-skylt på dörren.
  Finns massor man kan göra i vardagen som inte är så besvärligt 🙂

 2. Joakim

  Byt ut nötkött mot kyckling! Kyckling utgör ungefär 10% av miljöbelastningen och ca. 50% av plånboksbelastningen, om man jämför med nöt.

 3. Hanne

  Stäng av vattnet när man schamponerar håret, när man tvålar in händerna eller bortstar tänderna. Det finns ingen anledning till att ha vattnet rinnande i bakgrunden när man inte använder det.

  När man shoppar kan man också be om att inte få en extra ny plastkasse för varje affär man går in i. Utan använda en och samma hela tiden.

 4. Anna Maria Liljestrand

  Tvätta tvätten med tvättnötter! Finns det något mer genialt??!!? Och ja, det fungerar fanimej! 🙂

Comments are closed.