Det vinnande receptet: Byt ut nötkött mot kyckling!

För en tid sedan hade vi en tävling om det bästa miljötipset i vardagen. Vi tycker att alla inkomna tips är bra men Joakim Nihlén kryddade sitt tips med en mycket konkret redovisning av miljöeffekterna. Sånt gillar vi. Så här skrev Joakim: Byt ut nötkött mot kyckling! Kyckling utgör ungefär 10% av miljöbelastningen och ca. 50% av plånboksbelastningen, om man jämför med nöt.”

Här får Joakim Nihlén sin Cheap Monday-kasse av Manifestos Daniel Svensson. Nu behöver Joakim inte köpa plastkassar varenda gång han ska gå och handla kyckling. Eftersom de här unga herrarna har varit klasskamrater på KM (Kreativ Marknadsföring), påpekar vi för ordningens skull att Daniel Svensson inte har deltagit i juryarbetet. Hur skulle det se ut?

2 thoughts on “Det vinnande receptet: Byt ut nötkött mot kyckling!

  1. Tommie

    Nu har jag iofs inte deltagit i tävling och många bäckar små är fortsatt relevant. Men att gå från nötkött till kyckling är ett allt för litet steg. Testa att byta ut nötkött till bönor, först då är det möjligt att tala om miljötips.

    Men visst detta kanske ligger närmare till hand för verklighetens folk och har därmed mer genomslagskraft. Det kändes bara så klent.

  2. Michael Post author

    Vi tycker att Joakims tips är kanonbra, även om vi naturligtvis inte tror att vår lilla tävling kan lösa alla miljöproblem. Sedan har du en poäng i att det är mer intressant och effektivt att nå verklighetens folk än dess motsats.

Comments are closed.