Häromdagen avnjöt Manifestos testpanel butikernas bestånd av färdiglagade plättar, pannkakor och fläskpannkaka. Vi testade bara svenskproducerad pannkaka för vi tror inte att pannkakor mår bra av att resa från Holland. Fyra olika sorter, två olika tillverkare: Björnerud Gård och Margretehill.

I testet deltog Änglamarks Ekologiska Pannkakor, Björnerud Gårds fläskpannkaka, Björnerud Gårds plättar samt Margretehills plättar. Ingen pannkaka fick högre än 8 vilket å andra sidan betyder »riktigt god!«. Bäst i test var Margretehills plättar som fick 7,3 i snittpoäng. Änglamarks Ekologiska Pannkakor var inte så långt efter, 6,9 poäng i snitt.

Förhandstippade Änglamarks Ekologiska Pannkaka (bilden) fick erkänna sig besegrad av Margretehills plättar från Ockelbo. De väckte mest mmmm:anden och kändes mest hemlagade. Vi rekommenderar att man har minst två sylter när man testar pannkakor, vi hade fyra syltalternativ (en kvarleva från vårt våffelkalas på våffeldagen).