Nola tar Manifesto O i produktion

Nu är det klart att Nola tar över produktionen och marknadsföringen av Manifesto O, vårt planteringskärl i gummi och rostfritt stål. Krukorna är designade av allas vår egen Petra Lundin som har gjort ett utmärkt jobb även som marknadsförare. Gummikrukorna har redan sålts till Helsingborgs stad, där de bland annat kan beskådas utanför Dunkers kulturhus. Helsingborg har både köpt den stora och den mindre modellen, Manifesto O (ø62 cm) respektive Manifesto o (ø42 cm). Även Trelleborgs Museer har införskaffat några exemplat av den mindre modellen, som nu står vid det nya museets entré. Vi tycker att det är kul att Nola har tagit över produktionen och är övertygade om att de kommer att göra ett utmärkt jobb. Nola är ett av Skandinaviens främsta företag när det gäller möbler för offentlig miljö. Här kan du läsa mer om Nola.

Produktdesigner ställer ut på Form/Design Center

I torsdags var det vernissage på examensutställningarna på Form/Design Center. Åtta olika utbildningar ställer ut däribland Produktdesignutbildningen på Malmö högskola som tar examen för första gången. Även om vi är lite partiska tycker vi att våra kompisar på Produktdesigner.se har gjort den klart bästa utställningsdelen. Och det säger vi inte bara för att vi har hjälpt dem att utveckla bloggen produktdesigner.se. Vi har sett en hel del examensutställningar under årens lopp och många av de här arbetena är bland det bättre vi sett. Vi vill absolut uppmana alla att gå och kika på utställningen som håller på fram till den 13 juni. Det här är kalasbra!

Att vi på Manifesto blev lite extra förtjusta i Hilal Bayazits serie exponeringsmoduler ritade för Lindängsbiblioteket är kanske inte konstigt. Biblioteksvärlden behöver vara lite mer orange över huvud taget, inte bara biblioteksvärlden förresten. Hilal kan du läsa mer om här: http://www.produktdesigner.se/studenterna/hilal-bayazit

Eftersom weekendresor är det roligaste man kan göra 11 månader om året föll vi madly in love med Anders Stenkvists weekendbag. Hoppas hoppas att Tretorn gör verklighet av det projektet. Anders lär du känna lite bättre här: http://www.produktdesigner.se/studenterna/anders-stenqvist

Creative Day 2009

Häromveckan avslutades Creative Day 2009. Vår strateg Michael Nilsson talade inredningsstrategi på temat ”Creative Spaces – Rum för kreativitet”. Han visade exempel på hur några av världens största reklambyråer har designat sina kontor och gav tips på vad man själv kan tänka på för att ge kreativiteten få fritt spelrum. Efter att ha besökt Stockholm, Göteborg och Malmö kan vi konstatera att intresset för att skapa kreativa miljöer verkligen ligger i tiden.

På talarlistan fanns också art directorn och tidningsformgivaren John Bark, omvärldsbevakaren Bengt Wahlström, Louise Klarsten från ColourHouse, copywritern Mattias Sjöstrand, kommunikationskonsulten Kristina Hansen samt Emma Anderberg från Sony Ericsson.

Här är bilder från Näringslivets hus i Stockholm där avslutningen skedde inför fullsatt auditorium, 220 personer + extrastolar. Tack till alla som var med!

FÖRE.

EFTER.

Input från InPuts vårmässa

Torsdagen den 3 april bjöd InPut på årlig vårmässa på Luftkastellet med en hel del nytt och en hel del gott (lunch t.ex).

Input interiör vårmässa 08.jpg

Särskilt intressant tyckte vi Ohlson Internationals skrivbord från danska Danerka var. Bordet har en ram som är flexibel så storleken kan varieras för både bredd och djup. Sladdar samlas ihop med hjälp av en töjbar textil och ett textilrör under bordsskivan. Flera praktiska tillbehör som en textil att hänga framför bordet, hängs upp i en skena som löper runt hela bordet.

ohlson_bord_390.jpg

Och så har Stefan Borselius formgett en ny stol i formpressad filt med kromade ben, Boo, för Blå Station. En lätt och sittvänlig stol i ett flertal klara färger.

HSB Live julskyltar

HSB Live är en scen för arkitektur och design i form av en butik på Kullagatan 38 i Helsingborg. De säljer attraktiva nyproducerade bostäder i Nordvästra Skåne, arkitektritade framtida klassiker, samt accessoarer för hemmet. Manifesto har hjälpt butiken med att ta fram ett nytt produktsortiment för det nya hemmet, från miniatyrmöbler till konst. Allt noga utvalt och i hög kvalitet.

Vi har också hjälp till med butikskommunikationen inför julförsäljningen. Så under jultid har det hängt miniatyrmöbler och bilar i trädet utanför butiken. Web-shoppen finns på hsblive.se och kommer också uppdateras inom kort. Håll utkik här för senaste nytt.