Att skriva enkelt är svårt.

Manifesto startade som en copybyrå 1995. Första kunden hette Forsman & Bodenfors och hade precis utsetts till Sveriges bästa reklambyrå för första gången. Sedan 2003 arbetar vi under vårt eget namn, och vi tycker fortfarande att texter måste bottna i varumärket.

Vill du höra Michael Nilsson prata om copyportfolion, har vi gjort en video (4 min).

Vi utvecklar namnkoncept.

Namnidentiteten är en viktig byggsten i varumärkets utveckling. Vi ger namn åt allt från stadsfester till uppkopplade shoppingvagnar. För att inspirera till bättre namngivning har vi gett vår casevideo ett ovanligt tråkigt namn: “Så ger du varumärket ett bra namn” (90 sek).

Med egna kanaler rundar du bruset.

Eftersom köpta införanden fungerar allt sämre, förstärker vi gärna mediemixen med egna kanaler, t.ex. 10 glasflaskor eller 100 av  polisens volontärer. Videon ger dig en idé om hur det går till (69 sek).

Resultatet? Flaskposten seglade in på Nya Kristinehamns-Postens förstasida. Heja Malmö började som krishantering och slutade som den högst rankade kampanjen i Skåne, alla kategorier, enligt Resumés jury.

Vi designar designtävlingar, designbutiker och designmuseum.

Vi tycker inte om att tävla i design, men det var kul att vi fick designa Svenska Designpriset. För HSB NV Skåne designade vi en designbutik och under två år drev vi ett designmuseum – om än världens minsta. När vi ägnade lördagarna åt att prata design med museets besökare, förstod vi att många har svårt att förstå design. Därför har vi gjort en video för den som behöver ta professionella designbeslut (60 sek).