Det känns fint att bo i en stad som strävar efter en hållbar utveckling. Malmö stads vision är att vi år 2025 ska vara en hållbar stad. Som grädde på moset ska Malmö dessutom bli världsbäst på hållbar stadsutveckling. Världsbäst, kan det verkligen bli så fantastiskt? Eller är allt bara en enda stor dröm? Vi får helt enkelt hålla våra tummar. Och bidra. För kanske måste vi alla hjälpa till för att en riktig förändring ska kunna ske. För vi vill ju alla ha en skönare, tryggare och bättre stad. Ett grönare samvete. Och ett starkare varumärke för vår stad. Och för Sverige!

Vi har alltså 13 år på oss. Och jag tänker att det kan vara på sin plats med lite inspiration för hur vi kan göra Malmö lite skönare. Jag drar mitt första lilla strå till stacken:

Greenaid Seedbomb Vending Machine
Greenaid Seedbomb Vending Machine

Tänk om man kunde spontanköpa sig en liten fröbomb på väg hem från jobbet? Och tänk om alla människor som av någon oförståelig anledning MÅSTE skräpa ner våra gator kunde göra det med något lite trevligare än tuggummipapper och ölburkar! Denna automat finns redan utställd på mer än 150 platser och gör gerillaodlingen lätt.

The Uni
The Uni

Kanske ett portabelt bibliotek skulle passa in på Gustav Adolfs torg?

Edible Schoolyard
Edible Schoolyard

En ätbar skolgård borde vara obligatorisk! Inte bara för att det inte finns något godare än egenodlade grönsaker, utan också för att lära barnen att grönsaker faktiskt kommer från jorden och inte från mataffären.

Är du intresserad kan du kolla in Malmö stads vision här.

/Erica Lundström