Branding Danmark.

2009 skrev Michael Nilsson den första svenska boken om varumärkesutveckling i social media: Den sociala revolutionen. Några månader senare anlitade Branding Danmark Manifesto för att få inspiration till Danmarks internationella marknadsföring i digitala medier.

Branding Danmark var en nationell varumärkesprocess i form av en ettårig dialog mellan fyra departement, landsorganisationerna, universiteten, och delar av näringslivet. Manifesto var den enda svenska konsulten som bjöds in att delta. Danskarna föredrar konsulter som kan visa resultat.

Utomhusaffisch för Folkhälsoinstitutet med texten: Det finns två sätt att undvika hiv. Kondom är det roligaste.
Bild på logotyp, diplom och guldmedalj för Svenska Designpriset

Det finns inget designbrus.

Vi tycker inte om att tävla i design. Därför var det kul att just Manifesto fick designa identiteten till Svenska designpriset, Sveriges största designtävling. Genom åren har vi arbetat med design i olika former, förutom grafisk formgivning även produktdesign samt inredningsdesign, två andra kanaler folk gladeligen tackar ja till. 

Den främsta anledningen till att vi inte tävlar är att den strategiska designkomponenter sällan premieras. Om inte design bottnar i ett varumärkestänkande, blir färg och form enbart en fråga om tycke och smak. Och de diskussionerna har vi hellre med våra kunder.

Världens minsta designmuseum.

En av våningarna i vårt första kontor i Helsingborg låg i butiksplanet. Med det publika läget kunde vi slå ett slag för design. Vi öppnade ett lördagsöppet museum med en permanent designutställning under trappan. Tillsammans med 16 praktikanter från sex olika länder arrangerade vi 10 utställningar på olika designteman.

Vi marknadsförde museet med PR som för vilken annan kund som helst. Varenda lokal tidning skrev, 2013 fanns det fortfarande flera stycken. På premiärdagen hälsade Helsingborgs Dagblad oss välkomna till stan genom att lyfta hela förstasidan på Kultur & Nöje för att med en minimal notis berätta att världens minsta designmuseum öppnade samma dag. Gåshud till frukost.

När vi pratade design med museets besökare, insåg vi att många har svårt att förstå värdet av strategisk design. Därför har vi gjort en video om att köpa professionella designtjänster, du ser den på 60 sekunder.

Utomhusaffisch för Folkhälsoinstitutet med texten: Det finns två sätt att undvika hiv. Kondom är det roligaste.