Har du hört någon tacka nej till design?

I rätt händer är design en kanal som skapar ett mervärde. I vår verksamhet är design både en process och en produkt, men aldrig ett prefix. Designstolar och designlampor får andra syssla med, men vi har faktiskt drivit ett designmuseum.

Bild på logotyp, diplom och guldmedalj för Svenska Designpriset

Vi designade Svenska Designpriset. 

Vi gillar inte att tävla i design eftersom tävlingar sällan premierar det strategiska arbetet. Då handlar juryarbetet mest om att tycka till om färg och form, och de omdömena överlåter vi åt våra uppdragsgivare. Men det var kul att Petra Lundin fick designa identiteten till Svenska Designpriset, Sveriges största designtävling.

När Manifesto skapar varumärkesidentiteter är det Petra som designar. Tveka inte att höra av dig om du vill ha ett digitalt gratis-ex av Logoboken, en liten bok om varumärkets största gemensamma nämnare.

Världens minsta designmuseum.

När vi flyttade kontoret till Helsingborg 2013 saknade vi en bra mötesplats för personer som är intresserade av vad designprocesser kan betyda för samhällsutvecklingen. Med ”världens minsta designmuseum” ville vi öka intresset för hållbarhet och förbättra möjligheterna för oetablerade designer att ställa ut sina examensarbeten.

Tillsammans med 18 praktikanter från sex olika länder arrangerade vi 10 utställningar på olika hållbarhetsteman. På premiärdagen lyfte Helsingborgs Dagblad förstasidan på Kultur & Nöje. En minimal notis berättade att världens minsta designmuseum öppnade samma dag. Gåshud till frukost.

Manifesto X hos Grayling
Manifesto X hos Grayling

Manifesto X, tidskriftshållare. 

Vår tidskriftshållare föddes ut vårt eget behov. I dag finns Manifesto X bland annat på läkarmottagningar, banker och byråer. Här syns den hos en PR-byrå i Malmö. Tidigare fanns den i butiken på Form/Design Center i Malmö.  Vi har ett litet lager som kan beställas direkt från oss. Pris: 400 kr exkl. moms. Design: Michael Nilsson.

Manifesto O, planteringskärl.

Vår egendesignade gummikruka Manifesto O flankerade tidigare entrén till Dunkers kulturhus i Helsingborg. Vi har även sett den på Trelleborgs Museum. Den rostfria sockeln är stapelbar och hela krukan kan lyftas med pallyftare. Tillverkad i Sverige och designad av Petra Lundin.

Foto Petra Lundin. Bild på Dunkers kulturhus med Manifesto O, gummikrukor, placerade i två rader på vardera sidan om entrén