I helgen som gick åkte vår designpraktikant från Berghs, Louise Dustler hem till Stockholm för att besöka designskolornas slututställningar. Självklart fanns det många spännande projekt att se men nedan har Louise listat ett par favoriter från Berghs, Beckmans, Forsbergs och Konstfack . Vill du spana in andra duktiga studenter på skolor runt om i landet så tycker vi att du ska kika in på HDK, Broby Grafiska och Umeå Institut of Design.

Fabutella

Fabutella är namnet på ett spel som grafiska designern Sara Böttiger från Berghs har tagit fram. Läs mer om spelet här.

 

Hanna Dalrot - Textila landskap - Textile Landscapes_Joakim Johansson

Textila Landskap är ett examensarbete av Formstudenten Hanna Dalrot från Beckmans. Här hittar du fler vackra bilder på textilierna.

 

Rebecka Kockgård och Rebecca Forsström från Forsbergs funderade över sitt val av yrke och gjorde ett examensprojekt av detta. Här kan du läsa om hur de provade sig genom olika sätt att arbeta på som kreatörer.

ba_ia_cecilia_cronelid_02

Cecilia Cronelid från Inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack har tagit fram ett spännande byggredskap för barn med namnet Building Pieces, läs mer här.

 

Är du nyfiken på designprojekt av nyutexaminerade kreatörer i Skåne? I augusti visar Manifesto upp flera unga talanger från/med anknytning till nordvästra Skåne och deras examensprojekt under namnet Best of Northwest 2013. Manifestos ambition är att utställningen ska återkomma varje år – håll utkik efter mer information här!