Helsingbord är en djupdykning i stans matidentitet. Hur smakar Helsingborg? Det ska vi ta reda på med hjälp av tre workshops och en tävling där alla får sätta sin smak på Helsingborg – Kött, Fisk eller Vego.

Tävling – Helsingborg på en tallrik
Servera Helsingborg på en tallrik så som du vill att staden ska smaka. Laga/fota/rita/skriv, eller beskriv smakerna i din rätt. Smaken är huvudsaken, dvs. hur vi tror att det skulle smaka.

Tävlingen är öppen för alla som vill sätta smak på Helsingborg. Du kan tävla i tre kategorier: Kött, Fisk och Vego. Vet du inte vilken du ska välja, var med i alla tre! Mailadress enligt nedan.

Alla kategorivinnare får tidskriftshållaren Manifesto X och ett presentkort från chefstable.se – 500 kr räcker långt på ett gastronomiskt antikvariat.

Helsingbord – Tre workhops

Kött. Stans burgare. Vad ska det vara för toppings på din Helsingburgare? Lördag 28 april, kl 15–18. På Hallen.   

Fisk. Ceviche. Vilken mix av fisk/skaldjur/grönsaker har din Ceviche
à la Helsingborg? Lördag 26 maj, kl 10–14. Lokal meddelas senare.    

Vego. Dela med dig av dina vegetariska smaker. Hur smakar ditt gröna Helsingborg? Lördag 4 augusti. Vego-workshopen är en del av Helsingborgs stadsfest Hx.

Vill du vara med på en workshop?
Att delta i Helsingbord kostar inget. #Visionsfonden bjuder. Men antalet platser är begränsat så dröj inte för länge. Välj workshop och svara på frågan i beskrivningen av den. Och skriv gärna några korta rader om ditt matintresse. Maila till info@manifesto.se

Lycka till!

Helsingbord – Helsingborg på en tallrik har stöd från #Visionsfonden i Helsingborgs stad.

Projektet presenteras efter hand på facebook.com/helsingbord