Recept på en schyst frukost:
Plats: Moderna Museet i Malmö
Värdar: Hans Andersson och Anders Wästfelt, Arctic Papers
Frukost: Pâtissserie David
Bordsgrannar: Johan Thorén och Jörn Lindskog

I dag började vi dagen med att träffa Hans och Anders och de andra från Arctic Papers. De talade om sitt nya designpapper Munken Rough och visade ett färskt bokprov i form av Lindas blommor av Linda Ihreskog, designad av Karin Stangertz. Som av en händelse fick vi sällskap vid bordet av Johan Thorén och Jörn Lindskog (bilden). Johan och Jörn driver förlaget Thorén och Lindskog , som översätter och ger ut tysk skönlitteratur i svensk översättning. De är aktuella med Upptäckten av currywursten av Uwe Timm och En tyst minut av Siegfried Lenz. På deras hemsida kan du provläsa ett utdrag ur båda böckerna: http://www.thorenochlindskog.se/bockerna/
Jag provsmakade Currywursten, som de talade särskilt gott om – »men undvik filmen«, hälsar Jörn – och Upptäckten av currywursten har en underbar första mening:
För lite mer än tolv år sen åt jag för sista gången en currywurst i fru Brückers korvkiosk. Köprekommendation. Missa inte Thorén och Lindskogs monter när ni besöker bokmässan i Göteborg i september, det tänker inte vi göra.