Efter 3 veckor som praktiserande manifestian, lämnar jag nu Stora Nygatan 60 för sista gången.
Jag lämnar inte bara med nya erfarenheter, utan också med en ny infallsvinkel på begreppet design och dess betydelse i vår vardag.
Design interagerar med allt i vår närvaro, vare sig det är medvetet eller omedvetet.
Det måste inte vara genom form och färg, utan kan lika gärna vara en känsla eller en tanke.
Design handlar om att förmedla något man minns, och framför allt något som känns.
Jag ska inte bli alltför djup, men det är något att fundera på.
Speciellt om man är, eller kanske kommer bli en del av den bransch som tjänar sitt levebröd på att designa sin omgivning.

Jag har inte bara filosoferat dessa 3 veckor, jag har också framställt och designat en rad olika saker. Allt från julkort till logotyper och visitbroschyrer har varit mina arbetsuppgifter, och jag kan i ärlighetens namn säga att jag blev nöjd med alla mina resultat.

Att återvända till Österportsgymnasiet är något jag gör med blandade känslor.
Visst är det kul att återse alla vänner, men samtidigt så har jag haft väldigt roligt under min tid som praktikant. Jag hade utan något problem kunnat stanna ett par veckor till, och det tycker i alla fall jag är ett bra betyg på Manifesto som arbetsplats.

En sak är säker däremot. Jag kommer komma tillbaka till skolvärlden med en hel del nya idéer, tankar, erfarenheter och framför allt, en nyvunnen förkärlek till färgen orange.

Sebastian Andersson, Praktikant och General Manager för Les Rutabagas.