Logotyp / profil / design

När vi utvecklar varumärkesidentiteten (brand identity) fokuserar vi på fyra olika strategiska processer: den verbala, den visuella, den virtuella samt, inte minst, den vardagliga processen. I designarbetet inriktar vi oss i första hand på den visuella och den virtuella delen av varumärkets identitet. Vi gör logotypdesign, grafiska profilprogram, trycksaker, annonser och webbplatser.

Logo collage4

Undvik kvartalstypografi

Logotypen är tillsammans med namnet varumärkets grundackord och den första byggstenen i den visuella identiteten. Oavsett om det handlar om ett företags- eller produktvarumärke, är logotypen en strategiskt viktig symbol som kommer att slå an tonen för varumärkets visuella identitet under många år framöver. Med tanke på hur avgörande logotypen är, lönar det sig att ta fram en logotyp som inte bara känns rätt det här kvartalet utan har framtiden för sig.

Livs levande bruksanvisning
Både internt och externt representeras varumärket av de olika delarna i det grafiska profilprogrammet; visitkort, brevpapper, korrespondenskort etc. Med hjälp av en välplanerad designmanual blir det betydligt lättare att hålla fast vid den visuella identiteten över tiden. En bra grafisk manual gör det också lättare att hålla samma ton när man transponerar identiteten till exempelvis skyltserier eller ett mässkoncept. Sedan vill vi varmt rekommendera att man förser designmanualen med en livs levande bruksanvisning innan den tas i bruk första gången.

grafisk profil Svenska Designpriset logotyp trycksaker

Svenska Designpriset är en tävling för alla i grafisk kommunikation anordnad av Cap & Design och ett utbildningsföretag. Vinnarna får en brösthängd guldmedalj och diplomet Svenska Designpriset Guld. Manifesto har designat logotyp, grafisk profil och vinnarmedalj samt producerat tävlingsfolder, banners och grunddesign för webbplatsen.

logotyp visitkort design Mindpark

För Mindpark har vi bl.a  gjort logotypdesign och grafisk profil. Här ses loggan i både platt och 3-dimensionell version.

 

logotyp design inredning grafisk identitet Axel Ebbes konsthall

Trelleborgs Museer har vi formgett nya logotyper för, en övergripande för den gemensamma kommunikationen, en för Trelleborgs Museum och en för Axel Ebbes konsthall.

Grafisk profil, logotyp, Västra Akademin för Gastronomi

Västra Akademin för Gastronomi har vi gjort logotypdesign och grafisk profil åt. Färgerna är blått för närheten till havet och guld för de gyllene sädesaxen.

Malmö logotyp grafisk design vykort CEMR

Malmö stad, en logotyp till CEMR, europeiskt evenemang i Malmö, här på vykort.

Logotyp visitkort design Visualisera

Ny logotyp, baserad på en tidigare symbol, och grafisk profil har vi hjälpt 3D-visualiseringsföretaget Visualisera med.

Grafisk profil Logotyp Ersta Sköndal högskola

För Ersta Sköndal högskola i Stockholm har vi designat logotyp och grafisk profil, och därefter allt från grafisk profil-manual till webbsida.

Logoboken - om strategisk design av logotyper

Om du vill veta mer om strategisk logotypdesign, och se fler exempel, har vi skrivit en bok i ämnet. Ladda ner Logoboken här:
Logoboken: Om varumärkets största gemensamma nämnare