Jag lunchade på Form/Design Center där man bjöds in till samtal med Kajsa Cappelen Holst och Paula Kermfors som driver Righteous Fashion, ett klädmärke som fokuserar lika mycket på ekologi & etik som mode & kvalitet.

Righteous Fashion är Malmöbaserade och vann tidigare i år Malmös näringslivspris för årets rookie. Filosofin bakom deras klädmärke är en kombination av att kunna bidra med sitt strå till “en bättre värld”-stacken samtidigt som att man tar del av något som innefattar mervärde i form av ett stilrent men ändå feminint plagg. Ekologiskt mode när det är som bäst helt enkelt.

Hösten 2007 lanserade Righteous Fashion som första företag i Sverige en kollekton med plagg av Fairtrade- coh ekocertifierad bomull. Plaggen finns både i butiker och på nätet men de vänder sig också utanför Sverige. Mer om Kajsa Cappelen Holst och Paula Kermfors finns på deras hemsida: http://www.righteousfashion.se/

Jag blev fascinerad av deras historia och personligheter och vill därför tipsa de som är nyfikna att gå förbi Form/Design Center för en titt på delar av Righteous Fashions kollektion i utställningen som pågår fram till 21 november.

http://www.formdesigncenter.com/html/righteous.html