Som barn fick jag höra att jag var kreativ och har alltid haft någon kreativ fritidsaktivitet. Jag testade olika, gick på målarkurs, spelade instrument, tog sånglektioner, danslektioner. Jag har än idag behov av kreativa projekt som kan sysselsätta mig när jag är ledig.

Det var därför en självklarhet att välja ett yrke där jag skulle få möjlighet att vara kreativ. Efter hand har jag känt att kreativiteten har tagit slut. Vilket inte är bra när det gäller att leverera kreativitet inom en viss tidsram.

Det har fått mig att fundera en hel del på vad kreativitet är för något och hur det fungerar. Hur jag fungerar och hur jag kan framkalla ytterligare kreativitet för att kunna prestera.

Det mönster som jag upptäckt för när nya idéer och lösningar på problem kläcks, är att vara totalt nollställd i sinnet. Släppa alla tankar på problemet som ska lösas, för det är då det kommer till en.

Jag löser alla mina problem i duschen, eller med hårfönen i handen.

Jennifer är även kreativ med skruvdragaren i händerna. Här ägnar hon sig åt monterbygge på Bokmässan i Göteborg under andra praktikveckan på Manifesto i september 2011. I höst återkommer Jennifer som spanare på trendbloggen.