I dag var det inte precis något glassväder men vi bestämde oss ändå för att testa fyra nya GB-glassar till eftermiddagsfikat. Damen i kiosken tyckte att de var dyra: “De höjer priset varje år”, konstaterade hon. Det är uppfriskande med såpass ärliga säljare så där kommer vi säkert att handla dyra glassar igen. Glassarna kostade 87 kronor och det är kanske inte veckans bästa deal, men samtidigt var det ganska nöjda miner under testet så helt fel var det inte.

Michael åt en Cornetto Freestyle “Bröllopsstruten”: Det fåniga namnet och hela bröllopskonceptet gjorde att glassen låg på minus från början, men det var en god glass. Jag gillar pecannötter och det var bra pecansmak, även caramellen var ovanligt god. Ingen glass för ett storslaget bröllop kanske men för en liten intim förlovning duger den gott.
Poäng: 7 av 10.

Petra provsmakade Ben & Jerry’s Peanut Butter Cookie Dough: Den har en god, stark jordnötssmak, lite salt, mjuk vaniljsmak, knaprig – väldigt god.
Poäng: 8 av 10.

Daniel S testade en Magnum Golden Hazelnut: Enkel men god glass med hasselnötsfyllt chokladöverdrag. Själva glassen inuti har en krämig hasselnötssmak som gillas skarpt!
Poäng: 7 av 10.

Daniel P provade en Magnum Gold?!: Den var väldigt god, men samtidigt inget speciellt. Passar bra till kaffet för någon som bara vill ha en skön glass.
Poäng: 5 av 10.

Testets vinnare är Ben & Jerry och medelbetyget för de fyra glassarna blev så högt som 6,75. Vi är glatt överraskade av GB:s nyheter den här säsongen!