I fredags gjorde Kasper Bengtsson sin sista PRAO-dag hos oss. Tidigare i veckan hade han frågat om vi inte skulle göra något test så vi bestämde oss helt sonika för att testa cola, en av Kaspers favoritdrycker. Vi blindtestade Coca-Cola, Pepsi och fyra utmanare (Astrid & Apornas eko-cola, Naturfrisks cola, Whole Earths cola och Fentimans Curiosity cola).

Så här glad var Kasper innan han hade smakat på colorna (flankerad av Jade Olsson och Daniel Svensson till vänster och Maria Hillerström till höger). Vi insåg ganska snart att det mesta som kallas cola i butikerna är mer eller mindre odrickbart.

Klara testvinnare är de vanliga colorna. Pepsi skrapade ihop 35 av 50 möjliga, medan Coca-Cola fick nöja sig med 30. Mest intressant är att åttiotalisterna Daniel, Jade och Maria gillade Pepsi bäst medan sextiotalisten Michael och nittiotalisten Kasper föredrog Coca-Cola. Testets stora förlorare blev Fentimans Curiosity cola, det är den produkt som har fått överlägset sämst testbetyg i alla våra tester, sämre än »usch« som är en tvåa på vår tiogradiga skala. Fentimans fick 1,8 i snitt. Efter det här lär det dröja ett tag innan man blir sugen på cola.