Under onsdagen hade vi slutpresentation i Karlshamn. Manifesto har varit sidekick till Metro Arkitekter i Malmö. Uppdraget har i första hand omfattat stadsplanering och har även inkluderat de Köpenhamnsbaserade landskapsarkitekterna Kragh-Berglund. Beställaren, Karlshamns kommun representerad av stadsarkitekten Emina Kovacic, har också sett projektets möjligheter när det gäller platsmarknadsföring. Arkitekterna har utvecklat en vision för hur Karlshamns entréstråk och stadsrummet kring Mieån (nedan) kan utvecklas under de närmaste 20-30 åren.

Det har varit ett spännande projekt där Manifestos roll har varit att ge projektet en place branding dimension och agera bollplank åt arkitekterna under resans gång. Mottagandet kändes väldigt positivt så förhoppningsvis kan arbetet bli värdefullt för Karlshamns kommun framöver.


Håkan Forss pekar ut riktningen i stora hörsalen på Netport. Metro-kollegan Sofie Månsson skymtar också.

Under lunchen på Gourmet Grön tog Metro Arkitekters Sofie Månsson tillfället i akt att visa att även tjejer gillar att grilla. Tveklöst en av årets tre bästa jobbluncher. En vegetarisk och ekologisk buffé av riktigt bra snitt i kombination med möjligheten att själv grilla entrecote, kyckling, salsiccia eller halloumi. Det är lätt att förstå varför restaurangen har varit med i White Guide 15 år i rad, och varför man fått Svenska gastronomiska akademins diplom. Missa inte Gourmet Grön på Östra Piren när du har vägarna förbi Karlshamn. Jag tror inte att jag har ätit en godare coleslaw.