Igår träffade jag många av adepterna på Expanderas Mentorskapsprogram. Jag är en av mentorerna på programmet och det ska bli spännande att vara en del av den här processen. Det var inte så förtvivlat längesedan jag själv hade möten med en mentor. Min mentor, Maria Lindblad, var mycket yngre än jag vilket inte hindrade henne från att göra ett väldigt bra jobb. Ska bli intressant att se hur det är att vara på andra sidan bordet.

Rolf Hedman var programmets första gästtalare och han talade både om adeptens och mentorns roll i processen. Efteråt snabbdejtade mentorer och adepter och jag konstaterade att jag kände igen mig i mycket av problematiken, förutom »mammaledighetsproblemet«. När man får alla personers bakgrunder koncentrerade på några minuter inser man att det fortfarande är  stor skillnad på hur föräldraskapet påverkar kvinnors och mäns karriärer. Projektledare för programmet är Mikael Håkansson och vi höll till i hans sköna lokaler på Norra Vallgatan – att:.