Efter att ha smugit i kulisserna på Manifesto sedan september förra året  är det nu dags att jag träder fram och presenterar mig själv. Jag heter Jennifer Norén, tvåfaldig praktikant, produktdesigner, visual merchandiser och en obotlig klänningsfanatiker.

Jennifer håller föredrag om In-Store Branding. Eventet hette Branding a Store och var ett samarbete mellan Manifesto och Malmö Citysamverkan.

Jag kommer efter sommaren att göra gästspel här i bloggen med inlägg som handlar om trender inom retail. På sommarbloggen som startar på måndag har jag en fundering om kreativitet. Jag tycker mig nämligen kunna se ett mönster för min egen kreativitet.

Att jag hamnade här är egentligen en väldigt lång historia. Som mycket annat i mitt liv bottnar det i att jag har fått den stora äran att ärva min mormors egenskaper och intressen. Under mina tidigaste år blev jag och min bror varje skollov medsläpade på de flesta museum som finns att besöka i Stockholm och Göteborg. Efter att ha varit och tittat på samma tavlor om och om igen började jag intressera mig för omgivningen, dekoren, utställningsmaterialet och de vackra byggnaderna istället och såg det som höjdpunkten vid alla besök.

Att jag dessutom har ärvt min mormors inställning att det inte gör något om man har ett klädesplagg för mycket, klänningar i mitt fall, har gjort att jag utvecklat ett stort intresse för butiker och detaljhandeln.

Min nuvarande yrkesroll och utbildningar har på så sätt gett mig möjligheten att få kombinera och jobba med mina två största intressen. Att göra människors shoppingrundor till en upplevelse.