Dagens sommarbloggare heter Ida Giselsson och är praktikant på Manifesto i sommar. Här arbetar hon bland annat med utställningen Best of Northwest 2014 som får premiär den 29 augusti. För tillfället har även Ida semester och den tillbringar hon bland annat med att passa på att träffa nära och kära, till exempel sin mormor som har huvudrollen i det här blogginlägget.

IMG_28395jpg

Igår var jag hos min mormor för att fika och ta igen lite tid. Vi skulle äta jordgubbar med mjölk och grädde. Jag såg hur hon tycktes ha lite problem med att få upp korken på mjölkförpackningen. Hon jobbade ett tag innan hon pustade till, stapplade iväg och kom tillbaka med en gammal nötknäckare. Jag satt tyst och lite smått fundersam och studerade henne när hon placerade nötknäckaren runt korken, vred till och lyckades tillföra precis den lilla extra kraft som behövdes för att vrida loss korken. Jag blev rätt fascinerad över hur något som är utformat för att underlätta snarare gör det mer komplicerat. Samtidigt som jag förundrades över min mormors påhittighet att se en direkt möjlighet när hon precis stött på ett problem. Jag tror det kallas kreativitet. Det där fantastiska lilla fenomenet.

Ida Giselsson