“Syns man inte så finns man inte” brukar man säga, och det är ganska logiskt. Har man fått ihop världens bästa grej hemma men inte kan publicera den någonstans eller inte på något annat sätt få ut det till någon som kan göra den till verklighet. Ligger idén endast på din egen hårddisk eller usb-minne så kommer den alltid att förbli just det, bara en idé. Därför har jag samlat ihop ett gäng olika hemsidor för dig som vill synas och bli upptäckt.

Ett ställe att synas på kan vara myspace, men jag tror inte att det i första hand är där man blir upptäckt som designer. cargocollective.com heter en sida där man kan skapa sitt eget account och på sin sida lägga upp sin egen portfolie med arbeten. Det som är bra med denna sida är att man måste ansöka om ett account, det minskar antalet oseriösa användare och ger bättre träffar vid sökningar.
Indexhibit.com är en annan sida där man är lite mer “webdesigner” för sin egen sida och lägger upp sin portfolio. Deras sökfunktioner och taggningar är under utveckling. Även designandportfolio.com är ett bra ställe att visa sina arbeten på.
kolla.se kan du tävla med dina illustrationer och formgivningar och få dem bedömda av en jury.
Om du gjort animeringar eller bara vill visa dina produkter via film så är vimeo.com ett bra ställe, fungerar ungefär som youtube.com fasst bättre, än så länge.

Om du har ett färdigt koncept som du tror på så är en skoj grej, som du kan bli känd genom och tjäna pengar på, att ställa upp i designtävlingar. swedishdesignaward.se, storadesignpriset.se, mydesignaward.com är sidor som ständigt arrangerar tävlingar.

Vill du läsa mer om design eller hitta information och nyheter inom designvärden rekommenderar jag följande sidor:
svid.se
designforalla.se
designeriskane.se
sverigesdesigner.se