Sommar stavar loppis. Och loppis stavar kreativitet. Jag har en favoritloppis i Helsingborg som är en guldgruva av inspiration. Till mina loppistokiga vänner i London beskriver jag stället som en charity-shop warehouse. Det var nog ödet som fick mig att under mina sista år i London hyra ett rum hos en dam som delar min passion för loppisar och dess innehåll. I synnerhet alla berusande former och förtjusande ting som viskar Art Deco.

Jag vet inte vad det är med loppisar som tillåter min tankeverksamhet och kreativitet att skena. Kanske det osannolika virrvarret av form, färg, mönster, textur. Kanske dragningskraften till ett föremål som tjuter att jag ska plocka upp det, undersöka det och botanisera i påhitt om vilken historia som döljer sig bakom skalet.

Häromdagen hittade jag en bit skrot på avdelningen Knickel (bara en sån sak), som numera bildar merparten av ett halsband. En fin bit skrot tycker jag, och jag välkomnar dig att gissa vad föremålet en gång har varit.

Sara